Piotr1 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2016 (edytowane) A czemu nasze sklepy nie maja cp 25 czy to az taka nowosc jest? Edytowane 8 Lipca 2016 przez Piotr1 (wyświetl historię edycji) Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 8 Lipca 2016 E tam nowosc ale bież większy model i go skręcasz nie różnią sie wielkością za bardzo Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 8 Lipca 2016 (edytowane) oryginalnie z pudełka właśnie był już tak .Może źle złożyli. Zauważyłem że jak pompa jest do góry nogami to gorzej dmucha Czyli jak kabel jest u góry. edyta. Pompa cicha jak na razie. Bardziej słychać odpieniacz z szafki. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Edytowane 8 Lipca 2016 przez pokson (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2016 Wolalbym cp 25 bo jest tansza a mam tylko 200 litrow solanki. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eliza Seemann Zgłoś Napisano 10 Lipca 2016 U mnie maxspect 150 na 70 % mocy przy długości 180 cm zbiornika dmucha konkretnie - na maxa jak dam - fale jak na Bałtyku. Chocdzi cichutko i jeszcze nie czyściłam. Planuje zakupić drugi ale mniejszy i zastanawiałam się nad zamiennikiem - po tym co wyczytałam - pozostanę przy oryginale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2016 W tym tygodniu Gyre zaliczył pierwsze czyszczenie po 6 miesiącach i poza walorami estetycznymi nic się nie zmieniło. Brak tutaj efektu zbierania się śluzu pomiędzy magnesem a stojanem co ma miejsce w tradycyjnych falownikach czy pompach. same łopatki były czyste jak i wnętrze kratek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 28 Lipca 2016 Witam wracam z pracy a moja pompa nie pracuje, szlak trafił motor, kreci się 2 razy i włącza się światełko na kontrolerze, czyszczenie nic nie pomogło .Poszła na gwarancje Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2016 Brak cyrkulacji nie jest dobrą wiadomością, ale tak z off top to temp. jaką masz 27st.C też nie służy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2016 Leszek nie strasz chłopaka 27 to jeszcze zero lipy przy 40 stopniach na termometrze zewnętrznym mam 34 w pokoju,chłodziarka daje radę do 28,5 schłodzić wodę, a furczy jak farelka. Uważam, że dopiero to jest skrajnie wysoka temperatura lecz jeszcze nie zabiła mi korali. Wyczuwam, że masz klimę w pokoju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 30 Lipca 2016 Ja nie mam klimy i max mam 27 w domu to Ty na pustyni mieszkasz? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2016 (edytowane) Pod Warszawą zawsze macie pare stopni mniej Pare dni temu Edytowane 30 Lipca 2016 przez Panoramiks200 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2016 Dałem zwykła pompkę obiegowa na szybę i było ok , sklep w którym kupiłem pompę wysłał mi expresem ze miałem pompkę przed 12 następnego dnia , a co do temperatury ostatnio czytałem fajny artykuł ze optymalna tem to 26,27C a 25 to minimalna i ze nie powinno sie schodzić poniżej i ze bardziej niebezpieczne jest zejście poniżej 25C niż kilku dniowe przegrzanie zbiornika Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firefighter1 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) @Panoramiks200 w poprzednim mieszkaniu i baniaku 200l miałem klime, teraz na nowym lokum i zbiorniku nie mam, a temperaturą steruje system automatyki domowej za pomocą rolet okiennych, w zależności od warunków atmosferycznych i ruchu słońca odpowiednio zamyka i otwiera rolety aby nie nagrzewać mieszkania, a zachować cyrkulację chłodnego powietrza w domu. Jak na razie świetnie się sprawdza i zwykle mam 5 st.C różnicy pomiędzy domem a dworem. Akwarium chłodzone jest 4 wentylatorami, które maksymalnie są w stanie zbić w dół o 2 st. C suma tego wszystkiego pozwoliła mi uniknąć dodatkowych sprzętów. W akwarium utrzymuję tendencje spadkową w nocy i stopniowy wzrost w dzień, tak bay cykl dnia i nocy był powiązany ze światłem. Zauważyłem, że temp na poziomie 24 do 25 st. C jest optymalna dla zimy i lata, nie powoduje częstego załączania grzałki co przy dużym akwarium na znaczenie. Na Wielkiej rafie są znacznie większe temperatury: http://www.great-bar...ef-weather.html czyli jak widać w naturze jest to całkiem przystosowane. Poniżej screen z widocznym wykresem z mojego domu: A jakie wy trzymacie temperatury? Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez firefighter1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2016 Czy ta pompa nada się do baniaka 90x43x40cm ?? da się ją wysterować ,żeby nie zrobiła tajfunu w baniaku ?? baniak pod miekasy i lpsy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Policmen Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam. Mam pytanie do użytkowników CP40 a mianowicie czy dwa takie falowniki wyrobią się w akwarium o wym. 200X60X60. Z góry dziękuję za odpowiedź i sugestie. Pozdrawiam Artur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sumka33 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2016 Czy ta pompa nada się do baniaka 90x43x40cm ?? da się ją wysterować ,żeby nie zrobiła tajfunu w baniaku ?? baniak pod miekasy i lpsy. Mam CP25 dokładnie w akwarium o takich wymiarach i sterowanie mocą i czasem pracy jest na tyle dokładne że można sobie wszystko spokojnie wyregulować nawet na mniejsze zbiorniki. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Szkielko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2016 Czy ktoś z użytkowników cp25 miał z nią problemy mi przyszłedl tydzien temu nowy silnik do niej i dziwi juz nie działa dokładnie to samo sie zrobiło co ostatnio Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sumka33 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2016 Czy ktoś z użytkowników cp25 miał z nią problemy mi przyszłedl tydzien temu nowy silnik do niej i dziwi juz nie działa dokładnie to samo sie zrobiło co ostatnio Mam ją od 4-5 miesięcy i nie mam z nią żadnych problemów. Może masz ją źle złożoną albo wirnik ma opory przy obrocie. Zapytaj czy możesz odesłać całą pompę do weryfikacji. Pozdrawiam Cytuj Szkielko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2016 juz mi wysłał dzisiaj cala nowa dobrze ze w uk kupiłem i właściciel sklepu jest profesjonalista i tez tak podchodzi do klientów Cytuj [/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 Moja jebalka już na gwarancji,stanela i koniec...Generalnie wszystkie te szity od jebao ,każda pompka byla kilka razy na gwarancji,e bez skutków,po kilku dniach ciągle były problemy.Chyba następnym razem zainwestuje w markowy sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaczov Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 Także swoją juz 2 razy odsyłałem bo stanęła i kaplica .... Teraz ponoć maja wymieniać silniczki i ma być dobrze , wiec jest nadzieja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj 300L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Także swoją juz 2 razy odsyłałem bo stanęła i kaplica .... Teraz ponoć maja wymieniać silniczki i ma być dobrze , wiec jest nadzieja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wszystko to moim zdaniem błędy młodości. Pamiątajcie, że Maxspect też miał skuche z mocowaniami -chodził jak traktor dopiero za 3 razem osiągneli oczekiwany przez nas efekt-Jeboao też się nauczy Tak samo jak pompy dozyjące. Słyszałem, że nie trzymają ciśnienia i wężyk się zapowietrza. Mam DP3 i działa bez zarzutu -w porówanianiu do AquaTrenda mega szybka i cicha . Oczywiście nie wiem jak będzie z żywotnością Poczekamy zaobaczymy . Póki co Cena Czyni Cuda . Wszystkie tzw. Chińczyki są 2 x tańsze od konkurencji . Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez rafik73 (wyświetl historię edycji) Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 2 Września 2016 Moja wróciła w poniedziałek , w sumie z tego co widzę zostala wymieniona na nową cała pompka,tylko sterownik i zasilacz został stary.Ale pompka odziwo chodzi dużo ciszej jak tamta poprzednia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek66 Zgłoś Napisano 5 Września 2016 Moja CP-40 Cross Flow się zablokowała. Mam pytanie jak ją rozłożyć. Czy wystarczy rozchylić te okrągłe końce czy jeszcze coś tam trzeba kombinować. Cytuj http://nano-reef.pl/...-za-nowe-450-l/ http://nano-reef.pl/...-mini-akwarium/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dephire Zgłoś Napisano 5 Września 2016 Ja mam CP-40 , ściągana od dystrybutora z Chin, na razie działa pięknie, nic się nie zacina, nie masz tam żadnej instrukcji jak to rozłożyć, muszę poszukać jutro czy coś jest w pudełku to dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach