kolalysy Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2017 Witam, szukam cichej pompy obiegowej. Mam dość Jebao (przeszło przez moje ręce 6 takich pomp i średnia żywotności to ok. 1,5 roku). Więc szukam czegoś podobnie cichego ale nie tak awaryjnego. Jakieś pomysły (toże RedDragon jest cichy to wiem ). Nie musi być na 24 V ważne żeby była cicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2017 Zobacz nowe pompy Sicce Syncra SDC. Cena lepsza niz RD i mowia ze ciche. Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaadd Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2017 Zerknij na Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 A Red Dragon Mini 5000 bedzie troche za slaby ? (bo mam ) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 Musi byc nowa. Zastanawiam sie nad tunze i tymi sicce... tylko czy sa tak ciche jak jebao skoro na 230 v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrppp14 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 a ja polecam Aqua Nova - Pompa obiegowa N-RMC 5000. Jak się położy ją na podstawce, żeby nie obijała się o sumpa to w ogóle jej nie słychać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas_gr Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 najcichsze będą red dragon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azgar Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 2 godziny temu, kolalysy napisał: Musi byc nowa. Zastanawiam sie nad tunze i tymi sicce... tylko czy sa tak ciche jak jebao skoro na 230 v. miałem tunze silenc i jest cicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aragorn1 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 Ja jesten zadowolony z Jebao z możliwością regulacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość michalfa Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 Witam. Używam Tunze silence pro i jest cichsza od od odpieniacza royal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_szubert Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 Jeśli szukasz cichej to aquamedic. Osobiście używam już od 3 lat i nigdy jej nie słyszałem. Cytuj 90x50x50 225l | 108l sump + 20l dolewka | RO+Di | PS Diuna 8x39w | Eco Runner 2700 | Tunze 7095 + 2 x 6055 | Vertex Omega 150 | jager 200 W | Fp 400-100 + DC Runner 1200 | PS Kore + Baling | Aqua Trend Evo Shark | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zwischen Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 Chcesz mieć cicho i spokój na lata kup sobie pompe Abyzz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy23111 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 Ja moja tunze sprawdzam czy działa tak jest cicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 (edytowane) a ten dokładnie model tunze to jaki dokładnie ? ceny tego abyzz to jednak przekraczają granice zdrowego rozsądku. Edytowane 12 Grudnia 2017 przez kolalysy (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 23 godziny temu, dzym napisał: Zobacz nowe pompy Sicce Syncra SDC. Cena lepsza niz RD i mowia ze ciche. Nie polecam. Straaaaasznie wolne i bucza co jakis czas. Ja musialam wymienic i padlo na Hydor Koralia 2800 i miod poezja. Zero dzwieku ze juz nie wspomne o buczeniu. Wrazenie chocby nie byla wlaczona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 3 minuty temu, kasiazUK napisał: Nie polecam. Straaaaasznie wolne i bucza co jakis czas. Ja musialam wymienic i padlo na Hydor Koralia 2800 i miod poezja. Zero dzwieku ze juz nie wspomne o buczeniu. Wrazenie chocby nie byla wlaczona ale hydor koralia 2800 to cyrkulacyjna a kolega obiegowej szuka Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 Pewnie chodzi o Hydor seltz https://erybka.pl/product-pol-563-Hydor-2800.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2017 1 godzinę temu, Sygen napisał: ale hydor koralia 2800 to cyrkulacyjna a kolega obiegowej szuka A ja pisze o obiegowej. Hydor 2800. Mie wiem skad mi sie koralia wziela. Dziecko zabkuje a ja glupoty pisze ze zmeczenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muad’Dib Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2017 Deltec sterowany, jest bardzo cichy. Oczywiście na silikonowym podłączeniu. PozdrWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalina Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2017 u mnie pompa Jebao również wytrzymała ok 1,5 roku teraz od ponad roku śmiga Decltec E-Flow - wg mnie cicha, co do trwałości - test trwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2017 Testowałem Jebao i Aqua Medic .Pierwsza naprawdę spoko ale śpię obok i za głośna , druga to jakieś nieporozumienie ,pod każdym względem , odwala elektronice , turkająca, głośna i słaba wydajność ( to Gówno dołożyło mi siwych na głowie ) . Teraz VarioS ,i jestem w niebo wzięty ,zero dźwięków ,zero drgań ,stała wydajność , od założenia już nigdy nie ruszałem zaworu na spływie ! . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sky Zgłoś Napisano 26 Lutego 2018 Dnia 12.12.2017 o 09:40, mrppp14 napisał: a ja polecam Aqua Nova - Pompa obiegowa N-RMC 5000. Jak się położy ją na podstawce, żeby nie obijała się o sumpa to w ogóle jej nie słychać odświeżę temat, bo mam problem z moją pompą, właśnie z drganiami, a słyszałem od kilku osób żeby postawić na podstawce, może mi ktoś pojaśnić jak dokładnie ?? bo już różnie probowałem i d**a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrppp14 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2018 14 godzin temu, sky napisał: odświeżę temat, bo mam problem z moją pompą, właśnie z drganiami, a słyszałem od kilku osób żeby postawić na podstawce, może mi ktoś pojaśnić jak dokładnie ?? bo już różnie probowałem i d**a... Obecnie nie mam nic pod pompą bo mi to nie przeszkadza jakoś bardzo. Wcześniej miałem położoną na gumie 3-4mm. I tym samym oddzielałem pompę od ścianek i przegród. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
12dot12 Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 A mierzyliście głośność w decybelach? - ciekawi mnie, czy istnieje pompa obiegowa, która pracuje nie przekraczając 20 dB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 25 Marca 2018 38 minut temu, 12dot12 napisał: A mierzyliście głośność w decybelach? - ciekawi mnie, czy istnieje pompa obiegowa, która pracuje nie przekraczając 20 dB? Nie wiem ile to jest 20dB ale pompy aqua medic jak mam wszystko wyłączone i w nocy gdzie słychać dosłownie wszystko, to pompy nie słychać. Dosłownie zero dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach