brzydzi Zgłoś Napisano Niedziela o 18:06 Witam. Po wielu latach postanowiłem powrócić Aktualnie chce skompletować sprzęt. Szukam akwa o wymiarach 120x60x50 bądź coś w przybliżeniu do tych wymiarów. Macie kogoś sprawdzonego co robi takie akwaria w dość krótkim czasie? Druga sprawa to osprzęt do tego szkiełka. Zawsze prowadziłem akwaria na świetlówka, bądź hqi. Teraz widzę że Ledy. Jakie lampy polecacie do takiego zbiornika. Na pewno będą lpsy i spsy. Skała też widzę że sucha bądź ożywiona. Z żywą ciężko. Która jest godna polecenia. Ps. Fajnie tu znowu zaglądać Cytuj Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano Niedziela o 18:15 Akwarium to ze Szczecina polecam. Lampy ATI Straton X, ale jak byś chciał świetlówki to mam ATI Hybrydę 8x39w + 75W Led. Skala sucha, zobacz co @AnT zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano Niedziela o 19:30 (edytowane) Tutaj masz żywą skałę w dobrej cenie. Wysyłają do Polski bez problemu : https://rockcorals.de/en/p/lebendgestein-indonesien-5kg Edytowane Niedziela o 19:31 przez Danielj (wyświetl historię edycji) Cytuj 100x60x50{ sump. 2xPhilips coral Care gen2 , na twardo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 Zgłoś Napisano Poniedziałek o 09:41 Jak chcesz kilka kawałków skały to zapraszam do mnie. Cytuj Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. https://drive.google.com/drive/folders/183aOu0N6pyqhFT6OfeNn0e6RBBvPDdJc SPS = Stability Promotes Success, BEZ=bez zbędnych kosztów Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi Zgłoś Napisano Poniedziałek o 15:44 Cześć Jacku. Dzięki. Odezwę się. Najpierw ogarniam szkło, a po tym zabawa. 21 godzin temu, elespero napisał: Akwarium to ze Szczecina polecam. Lampy ATI Straton X, ale jak byś chciał świetlówki to mam ATI Hybrydę 8x39w + 75W Led. Skala sucha, zobacz co @AnT zrobił. Do Przemka też sie odezwę tylko nie wiem jak z jego terminami :). Co do lampy to 39 świetlówki są za krótkie, gdybyś miał 54W to było by idealnie. Muszę poszukać tematu @AnTa. Dzieki. Cytuj Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano Poniedziałek o 15:58 11 minut temu, brzydzi napisał: Cześć Jacku. Dzięki. Odezwę się. Najpierw ogarniam szkło, a po tym zabawa. Do Przemka też sie odezwę tylko nie wiem jak z jego terminami :). Co do lampy to 39 świetlówki są za krótkie, gdybyś miał 54W to było by idealnie. Muszę poszukać tematu @AnTa. Dzieki. Aktualnie świeci nad 160cm i na bokach jest idealnie dla korali które nie potrzebują dużo światła. 54W będzie za długa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi Zgłoś Napisano Poniedziałek o 17:15 Godzinę temu, elespero napisał: Aktualnie świeci nad 160cm i na bokach jest idealnie dla korali które nie potrzebują dużo światła. 54W będzie za długa. Masz jakąś fotkę jak to świeci? Cytuj Akwa ....... zł, osprzęt ...... zł, skała i życie ........ zł, uśmiech mojego dziecka co rano przy akwa BEZCENNE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano Poniedziałek o 17:30 Są jeszcze sklepy które sprzedają świetlówki? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat Tropic Creations 300, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Dozowanie: Modern reef. I nic więcej. Ryby i inne biegająco-pełzające: Zebrasoma flavescens, xantrurum, brzydal, Salarias ramosus, Pictochromis aldabrensis, chrysiptera hemicyanea, Labroides dimidatus, Chelmon rostratus. Lysmata amboinensis x 3, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano Poniedziałek o 18:24 53 minuty temu, katani napisał: Są jeszcze sklepy które sprzedają świetlówki? Oczywiście, ATI cały czas produkuje. Z tym że ich nie będzie jest tak jak ze starymi żarówkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
THORGAL Zgłoś Napisano Poniedziałek o 20:27 Aqua-light od wielu wielu lat ma świetlówki.Porządna firma godna polecenia.Jeszcze w tym roku od nich brałem jak miałem hybrydę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko Zgłoś Napisano Poniedziałek o 20:41 13 minut temu, THORGAL napisał: Aqua-light od wielu wielu lat ma świetlówki.Porządna firma godna polecenia.Jeszcze w tym roku od nich brałem jak miałem hybrydę. Potwierdzam, Aqua-light jest ok. Mają również oferty powystawiane na alledrogo. Pozdr., tomko Cytuj Nowe 400L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R3BEL Zgłoś Napisano Wtorek o 20:11 W dniu 27.07.2026 o 17:44, brzydzi napisał: Do Przemka też sie odezwę tylko nie wiem jak z jego terminami Polecam akwaria od Przemka, sam obecnie wystartowałem z kolejnym akwarium właśnie w jego wykonaniu. Niestety nastaw się na dłuuugiii termin, tak z ok pół roku.... Cytuj Akwarium 700L [brutto]. Filtracja: odpieniacz RedSea Reefer Skimmer RSK 900 DC, rollermat RedSea Reefmat 1200, media LR + Kulki + Life Bio Fil. Sprzęt: pompa obiegowa RedSea ReefRun G2 8000, cyrkulacja 4x Jecod DMP 40M, oświetlenie 2x ATI Straton X, komputer Neptune Systems Apex + Trident. https://nano-reef.pl/forums/topic/108597-360l-moja-pierwsza-rafa/ https://nano-reef.pl/forums/topic/121977-500l-fafarafa-ver2/ https://nano-reef.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano Wtorek o 20:37 a jak termin za długi to jeszcze są Myciok i Erybka. Ja mam już 3 zbiornik z Erybki i jestem zadowolony. Czas oczekiwania 2-3mc. Cytuj Akwarium: za małe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
THORGAL Zgłoś Napisano Środa o 08:29 Powiem tak,miałem zestaw od Sea Garden i byłem mega zadowolony,ale czas oczekiwania niestety się przesuwał.W zeszłym roku zamawiałem kolejne akwarium i znalazłem w necie firmę Aqua Wojtal Designers.Zadzwonilem,pogadałem z właścicielem(swoją drogą mega fajny,uprzejmy,konkretny facet) no i się zdecydowałem.Akwarium 112x70x60h,stelaż,zabudowa,sump.Wyslalem projekt,umówiliśmy się na 5 tygodni oczekiwania,wpłaciłem zaliczkę i...Odebrałem zestaw dokładnie w sobotę w piątym tygodniu oczekiwania.Jesten mega zadowolony.Zarówno z całego zestawu jak i przede wszystkim dotrzymania terminu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jar2789 Zgłoś Napisano Środa o 09:03 Ma,m z Sea Garden od Mirka. Nie było problemów z terminem i akwarium wykonane super! Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach