Arek77 Zgłoś Napisano 27 Maja 2020 31 minut temu, Marcin P. napisał: Z zawodu jestem Lekarzem Weterynarii , zaczynam się interesować chorobami ryb i koralowców. Witam kolegę po fachu wśród posolonych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin P. Zgłoś Napisano 27 Maja 2020 (edytowane) 48 minut temu, Beti napisał: przyda się ktoś taki jak Ty, Doktorku Mam nadzieję że kiedyś się przydam, na razie muszę dużo się nauczyć i pewnie sam będę częściej potrzebował pomocy. Również witam kolegę Edytowane 27 Maja 2020 przez Marcin P. (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 28 Maja 2020 7 godzin temu, Marcin P. napisał: Mam nadzieję że kiedyś się przydam, na razie muszę dużo się nauczyć i pewnie sam będę częściej potrzebował pomocy. Również witam kolegę Witam bardzo nam tu taki potrzebny np. by wystawiać recepty na flucofast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kawka Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2020 Witam wszystkich Janusz to moje imię, login "Kawka" dlatego, iż piję ją w ogromnych ilościach... Mieszkam koło Jeleniej Góry - woj. dolnośląskie i przymierzam się do założenia swojego słonego zbiornika. Akwarystyka jest ze mną od lat dziecięcych, więc temat nie jest dla mnie nowy, choć morszczyzna będzie w moim domu pierwszy raz. Jestem teraz na wyjeździe zarobkowym, więc wieczorami będę czytał forum i może nawet trochę pytał Was o tematy akwarium, a po powrocie kompletuję (w planie mam 250-300 litrów) zbiornik, sump i buduję lampę LED. Tak na początek to tyle i dziękuję za przyjęcie mnie do grona klubowiczów Nano-reef. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2020 Witamy na pokładzie posolonych.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boft Zgłoś Napisano 10 Września 2020 (edytowane) Witam wszystkich po 5 latach przerwy. W międzyczasie zdarzało sie zagladnac na forum, ale baaardzo sporadycznie. Po tak długim czasie bez morszczaka wracam do tematu, w poprzedniej odslonie byl to RM + kostka z krewetka modliszkowa. Obecnie bedzie to 80x60x60 z sumpem. Troche archeologii dla przypomnienia stary RM: Modliszkowa: Edytowane 10 Września 2020 przez boft (wyświetl historię edycji) Cytuj Jest : BofT'owe +/- 288l w obiegu; 2x Maxpect Ethereal + ICV6, AquaMedic DC Runner 3.2, Gyre XF-330, Maxspect MJ- SK400, ~30kg rock, 10kg sand. Było : Mój Reefmax - Tunze 9002, 2 x Koralia nano 1600, Newjet1200, 1 x Ati Actinic, Aquablue plus, Aquablue special, ~15kg LR, ~6kg LS - start 13.01.2011 i nowy baniak 20L a w nim troche skałki i żwirku koralowego + krewetka modliszkowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brT Zgłoś Napisano 10 Września 2020 (edytowane) Witam wszystkich Dziekuje za akceptacje. Jestem Bart,pochodze z malego miasteczka na Śląsku. W marcu zalalem swoja kostke 30l. Bylo troszke przygod ale wszystko doszło do siebie, aktualnie obsada mieszana, jeden blazen(byly 2 ale 1 postanowil pozwiedzac pokoj pewnej nocy..) , jeden krab. Baniak na zywej skale, bez odpieniacza. W przyszłości sa plany na większą kostke (150-200l) Dziekuje i pozdrawiam Edytowane 10 Września 2020 przez Bart1996 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 10 Września 2020 Witaj @Bart1996 Proponuje założyć własny temat i kontynuować wątek:) Świetny baniak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michall_181 Zgłoś Napisano 6 Października 2020 Cześć!Dzięki za przyjęcie do zacnego grona [emoji41]Zanim zaakceptowano mój profil zdążyłem już sporo poczytać i pooglądać świetne akwaria...Pochodzę z malowniczej miejscowości Suwałki, gdzie jak obserwuję, mało jest słonych akwarystów(chyba, że ukrywają się [emoji38]) Jestem totalnym nowicjuszem jeśli chodzi o słone, a akwarystyką słodkowodną z przerwami zajmowałem się około 6 lat.Póki co zdobywam wiedzę i planuję budżet, akwarium 105l na razie stoi puste.Pozdrawiam!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 6 Października 2020 Witaj w posolonych, zalewaj to 105 trochę skały niech się kręci i dojrzewa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eldur Zgłoś Napisano 9 Października 2020 Witam, Mam na imię Mariusz. Na forum jestem z Wami już prawie 3 lata. Przyswajam wiedze jak zostać dobrym morskim akwarystą. Nadszedł czas aby na dobre zacząć przygodę. Zaczynam kompletować sprzęt i ruszam z koksem. Pozdrawiam i nie ukrywam że liczę na Wasze doświadczenie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 9 Października 2020 Witamy Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kerado Zgłoś Napisano 2 Listopada 2020 Cześć, Po prawie 30 latach posiadania akwariów słodkich, rok temu zdecydowałem się zakończyć przygodę z akwarystyką. No i wytrzymałem rok bez chlupotu wody w domu . Ponieważ mam zaczynać od nowa i wszystko muszę kupić postanowiłem spróbować przygody z akwarystyką morską. Dziękuje za przyjęcie i liczę na wyrozumiałość. Jestem z dolnego śląska okolice Lubina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoom Zgłoś Napisano 2 Listopada 2020 Witamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2020 10 godzin temu, Kerado napisał: Jestem z dolnego śląska okolice Lubina. Witam. Mieszkam w Lubinie, jak będzie potrzebna pomoc to zapraszam. Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzezal77 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2020 A ja jeszcze Legnica a za 2 tygodnie Dłużyce k. Ścinawy pow. lubiński Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kerado Zgłoś Napisano 3 Listopada 2020 Cześć Dzięki za odzew, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikepopo Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2020 Witam. Jestem z Sosnowca . Od lutego będę posiadaczem akwarium słonowodnego. Po latach słodkowodnej przygody czas połączyć nurkowanie na rafie z rafą w domu. Szkło na start to kostka 135 l . Pozostaje mi teraz czekać na start słonowodnego akwa i czytać rady i porady w sprawach słonowodnej krainy. Korzystając z okazji życzę wszystkim zdrowia szczęścia i miłości oraz szczęśliwego nowego roku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adamos9908 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2021 Witam ,jestem z Rzeszowa. Od ponad 15 lat myślę o akwarium morskim i od 2 dni ruszyłem :). Na razie na spokojnie kostka 49 L ale myślę że z czasem się rozkręcę, najważniejsza wiedza i doświadczenie. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do kontaktu Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2021 19 minut temu, Adamos9908 napisał: Witam ,jestem z Rzeszowa. Od ponad 15 lat myślę o akwarium morskim i od 2 dni ruszyłem :). Na razie na spokojnie kostka 49 L ale myślę że z czasem się rozkręcę, najważniejsza wiedza i doświadczenie. Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do kontaktu Adam Witaj na słonym forum, zachęcam do założenia swojego wątku i aktualizacji , ładna kostka Ps.gdzie Ty byłeś przez 5lat od rejestracji, upssss... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adamos9908 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2021 3 minuty temu, Beti napisał: Witaj na słonym forum, zachęcam do założenia swojego wątku i aktualizacji , ładna kostka Ps.gdzie Ty byłeś przez 5lat upssss... 15 lat ,podróżowałem po świecie i oglądałem rafy na żywo , trochę tropików chcę mieć w domu skoro na razie podróże ograniczone :),na razie się uczę, nawet nie wiem jak przygotować wodę ,testy w drodze i chemia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2021 15 minut temu, Adamos9908 napisał: Witam ,jestem z Rzeszowa. Od ponad 15 lat myślę o akwarium morskim i od 2 dni ruszyłem :). Więc załóż własny temat i będziemy pomagać, chłopaki też mają kostki to razem będzie raźniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bouli Zgłoś Napisano 11 Lutego 2021 Witam wszystkich serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtas350 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2021 Może też pora się przywitać cześć mam na imię Wojtek jestem z Legnicy. W akwarystyce morskiej jestem od troche ponad roku jak i na tym forum pozdrawiam wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Suchy19 Zgłoś Napisano 23 Marca 2021 Cześć jestem Janek i mieszkam w Södertälje w Szwecji, akwarystyką zajmowałem się przez 8 lat a teraz chcę wrócić w morskim wydaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach