Seba28 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 Witam. Mam pytanko co się ostatnio dzieje z "akwarystyka morską" od dłuższego czasu szukam żywej skały dzikiej i NIE ma jest tylko ożywiona, teraz szukam skały marco rocks i też nigdzie nie ma, więc na jakiej suchej skale można wystartować z zbiornikiem? chciałbym podkreślić ,że nie chciałbym moczyć skały przed włożeniem 2-6 miesięcy w ro. Jaką suchą skałę polecacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ejdzej88 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 Ochrona środowiska. Nie wywozi się już naturalnej skały z regionu Indopacyfiku. Ja zakupiłem skałę w Erybce, sugerując się głównie tym forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba28 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 6 minut temu, Ejdzej88 napisał: Ochrona środowiska. Nie wywozi się już naturalnej skały z regionu Indopacyfiku. Ja zakupiłem skałę w Erybce, sugerując się głównie tym forum ale suchą kupowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
human_87 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 Startowałem na suchej Real Reef Rock i jestem zadowolony ze skały. Widziałem też ją wczoraj w Aqua Medicu w Poznaniu - dwa lata temu jak pytałem ich o suchą skałę, to usłyszałem z podniosłością w głosie (tak!) ze oni tylko żywą... dzisiaj sami sprzedają również sztuczną bo sam widziałem wczoraj jak leży na kartonie. Myślę, że nie bez powodu, spośród wielu suchych, zdecydowali się sprzedawać RRR - skała jest dobra. Ale wiadomo, każdy chwali swoje... więc nie jestem obiektywny. Choć mam porównanie z suchą martwą skałą z erbki z której nie byłem zadowolony (ale było to 2,5 roku temu). A żywą o którą pytasz.. ciężko dostać - takie czasy nastały... Pozdrawiam. Cytuj >>Purple Reef<< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irmina Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 żywą skałę , o której wszyscy z rozrzewnieniem wspominają można sprowadzić z Austarlii ale jej koszt to tak ok. 100-120zł/kg, wiec raczej bez szans na sprzedaż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 Może A zapodaj Balonówke i tez będzie git Przecież od ciebie i tak zależny co dam dodajesz Pozdr. Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 Godzinę temu, Seba28 napisał: Witam. Mam pytanko co się ostatnio dzieje z "akwarystyka morską" od dłuższego czasu szukam żywej skały dzikiej i NIE ma jest tylko ożywiona, teraz szukam skały marco rocks i też nigdzie nie ma, więc na jakiej suchej skale można wystartować z zbiornikiem? chciałbym podkreślić ,że nie chciałbym moczyć skały przed włożeniem 2-6 miesięcy w ro. Jaką suchą skałę polecacie ?? https://www.coralhouse.pl/sucha-skala-1kg---marco-rocks~p34073 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba28 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 6 minut temu, KaZek napisał: https://www.coralhouse.pl/sucha-skala-1kg---marco-rocks~p34073 Jak byk jest napisane koło ceny "brak na stanie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 Kolego żywej to już od 10 lat nie ma. Kup suchą i startuj. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 1 minutę temu, Seba28 napisał: Jak byk jest napisane koło ceny "brak na stanie" A to sorki ale wiem, że strona długo nieaktualizowana, dzwoniłeś? A może Pukani podobna, porowata, problemów na starcie z nią nie miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goclik Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 Wiem że w coral house mają mieć dostawę Marco rocks w ciągu tygodnia - dwóch. Pytaj też w reef shoopie - kupiłem u nich w tym tygodniu 10 kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 Najtaniej marco rocks ma chyba akwarystyczny24 i wyślą Ci takie kawałki jakie będziesz sobie życzył. Ja też mam od nich.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seba28 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 (edytowane) 17 minut temu, fresz33 napisał: Najtaniej marco rocks ma chyba akwarystyczny24 i wyślą Ci takie kawałki jakie będziesz sobie życzył. Ja też mam od nich. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka W coralhouse, akwarystyczny24, reefshop marco rocks nie ma, dzwoniłem. ale pan z coralhouse powiedział mi, że czeka na dostawę i najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu będzie. Edytowane 9 Lutego 2019 przez Seba28 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 Jak mogę Ci doradzić sucha skałę to kup tą: https://erybka.pl/product-pol-14126-Sucha-skala-Fiji-Pukani.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reek Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 Polecam skale rrr ponad rok na niej jade i jak narazie nie moge zle slowa powiedziec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian510 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 http://aadg.pl/akwarystyka-morska/zywe-zwierzeta-morskie/zywa-skala-4/zywa-skala.html tutaj niby mają żywą skałe z indonezji ale jakiej jakości to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 Godzinę temu, Adrian510 napisał: http://aadg.pl/akwarystyka-morska/zywe-zwierzeta-morskie/zywa-skala-4/zywa-skala.html tutaj niby mają żywą skałe z indonezji ale jakiej jakości to nie wiem A ten sklep jeszcze w ogóle działa? Bo ostatnio przejeżdżałem przez krakowską i wyglądało, że jest tam pusto. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karpik Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 3 godziny temu, fresz33 napisał: Najtaniej marco rocks ma chyba akwarystyczny24 i wyślą Ci takie kawałki jakie będziesz sobie życzył. Ja też mam od nich. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Ja też i niestety chyba na jakiś kibel trafiłem. A co do dzikiej, to rok temu jeszcze mogłem takową dostać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian510 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 2 godziny temu, katani napisał: A ten sklep jeszcze w ogóle działa? Bo ostatnio przejeżdżałem przez krakowską i wyglądało, że jest tam pusto. Ostatnio pisałem do nich O skałę to mi odpisali że mają i zapytali o ilość jak napisałem im że 10 kg to mi nie odpisali już,A na olx dalej mają ogłoszenia więc chyba dalej działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrs Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 3 minuty temu, Adrian510 napisał: Ostatnio pisałem do nich O skałę to mi odpisali że mają i zapytali o ilość jak napisałem im że 10 kg to mi nie odpisali już,A na olx dalej mają ogłoszenia więc chyba dalej działa widocznie poszła plajta ;p być może przeszli na internet i działają w formie posrednika. Jak znajda klienta zamawiaja, dlatego też 10kg skały sie nie opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian510 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 48 minut temu, piotrs napisał: widocznie poszła plajta ;p być może przeszli na internet i działają w formie posrednika. Jak znajda klienta zamawiaja, dlatego też 10kg skały sie nie opłaca. Możliwe ale postaram się w tygodniu podjechać i zobaczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaZek Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 https://www.olx.pl/oferta/skala-marco-rocks-CID103-IDrZRKR.html tu jeszcze masz ale to loteria moim zdaniem i najlepiej odbiór osobisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klocek1973 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2019 Witam wiem ze goscio w Radomiu co ma sklep z morszczyzna ma ale zostala mu tylko cieta marco rocks oglasza sie tez na olx dopytaj .Ja tez startuje ale zamowilem gotowa konstrukcje skalna z seafrags z WASZAWY w nastepny piatek odbieram :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellb Zgłoś Napisano 11 Lutego 2019 (edytowane) A może żywą skałę od kogoś (innego akwarysty). Jest kilka ogłoszeń. Poszukaj. Sucha skała : https://www.coralhouse.pl/sucha-skala-pukani-1kg~p34072 Edytowane 11 Lutego 2019 przez pawellb (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
norbi2222 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2019 Ja jestem zadowolony ze skały Pukani i miesiąc temu kolejny raz kupiłem ją w CH do kolejnego akwarium. Jest lekka i mocno porowata, a co dla mnie najważniejsze jest naturalna. Jednak ma też spory minus - duża ilość organiki, co niesie potrzebę przygotowania tej skały przed włożeniem do akwarium. Poniżej zamieszczam fajny temat dotyczący tej skały i jej przygotowania. http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2049855 Cytuj Pozdrawiam, Norbert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach